Двадесет и четвърти признак: НЕОБУЗДАНОСТТА НА МЛАДЕЖТА

1

Gordon-Lindsay_Signs_Soon_Coming_Christ

ПРИЗНАЦИ ЗА СКОРОШНОТО ИДВАНЕ НА ХРИСТОС
Гордън Линдзи

“И това да знаеш, че в последните дни ще настанат тежки времена. Защото човеците ще бъдат себелюбиви, сребролюбиви, надменни, горделиви, хулители, непокорни на родителите, неблагодарни, несвяти, безсърдечни, неотстъпчиви, клеветници, невъздържани, свирепи, неприятели на доброто, предатели, буйни, надути, повече обичащи удоволствията, отколкото Бога, имащи вид на благочестие, но отрекли се от силата му…” (2Тим.3:15).

Преди деветнадесет столетия апостол Павел, поглеждайки през вековете чрез предузнанието на Духа, видя сред другите тревожни явления в края на века бунтът на младежта срещу установената власт и авторитет. Днес виждаме това предсказание в изпълнение. След края на Втората световна война се разви беззаконие сред младежта по света, което предизвиква повсеместна тревога. Вестниците всеки ден ни съобщават за такива престъпления на момчета и момичета, които сякаш са извършени от закоравели престъпници. Банди от безразсъдни младежи бродят по големите градове на света: крадат, плячкосват и вършат насилие. В много случаи властите не могат да се справят с нарастващия брой престъпници на съвсем млада възраст.

Каква е причината за всичко това? Найчесто проблемът е в дома, вкъщи. Родителите са самонадеяни, своенравни и децата наследяват техния бунтовен дух. Много домове са разбити, тъй като родителите са прекалено заети и изнервени; често пъти децата са свидетели на скандали и растат огорчени и изпълнени с ненавист.

Дори християнските домове са заплашени от сериозни затруднения. Децата, чиито родители са вярващи, гледат как светските им връстници имат много поголяма свобода и не могат да разберат защо на тях не им се разрешават подобни привилегии. За съжаление тази необузданост е в духа на епохата и обхваща голяма част от младежите днес. Това е още един знак, че живеем в последните дни, така както ни предупреждава апостол Павел.

1 thought on “Двадесет и четвърти признак: НЕОБУЗДАНОСТТА НА МЛАДЕЖТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.