Бог, Който избавя

0

По време на своето служение и множество пътувания Павел често беше тормозен от демонични сили. В един конкретен случай той проповядваше на остров Пафос, когато демоните се опитаха да се намесят чрез един мъж: „Сега, когато преминаха през остро…

Бог, Който избавя

Бог, Който избавя

Бог, Който избавя
По време на своето служение и множество пътувания Павел често беше тормозен от демонични сили. В един конкретен случай той проповядваше на остров Пафос, когато демоните се опитаха да се намесят чрез един мъж: „Сега, когато преминаха през острова до Пафос, намериха някакъв си магьосник, лъжепророк, евреин на име Бар-Исус, който беше с проконсула, Сергий Паул, интелигентен човек. Този човек извика Варнава и Савел и се опита да чуе Божието слово. Но … магьосникът … им се противопостави, опитвайки се да отклони проконсула от вярата ” (Деяния 13:6-8).

 

Това беше дяволът, застанал срещу Павел, но Светият Дух заработи вътре в апостола. „Павел, изпълнен със Светия Дух, го погледна внимателно и каза: „О, пълен с всякаква измама и всякакво лукавство, сине на дявола, враг на всяка правда, няма ли да престанеш да изопачаваш правите пътища на Господа? И сега наистина ръката на Господа е върху теб и ще ослешееш и няма да виждаш слънцето известно време.“

 

„И веднага тъмна мъгла се стовари върху него [Бар-Исус] и той обикаляше да търси някой, който да го води за ръка. Тогава проконсулът повярва, когато видя какво стана, като се учуди на учението на Господа”(Деяния 13: 9-12).

 

Не е необходимо да скърбите заради опитите на Сатана да ви тормози. Когато се позовете на властта на Господ Исус Христос и заповядате на демоните да избягат, Сатана ще продължава да се нахвърля върху вас с всички оръжия в арсенала си.

 

Друг такъв случай в живота на Павел е след като той изгони демоните от обсебеното момиче, за което четем в Деяния 16:16–18. Сатана разбуни тълпата срещу Павел и Сила, и изведнъж те попаднаха в ужасна ситуация. Градските магистрати накараха да бъдат бичувани и хвърлени в затвора. Ако искаме да ходим в Духа, трябва да вярваме на Бога за свръхестествено освобождение от всяко робство на Сатана. Точно това направи Павел и Бог отговори. „Изведнъж стана голямо земетресение, така че основите на затвора бяха разклатени; и веднага всички врати се отвориха и веригите на всички бяха развързани“ (Деяния 16:26).

 

Сатана ще се опита да ви вкара в най-ужасното изкушение или изпитание, с което сте се сблъсквали. Той иска да се потопите във вина, осъждане или самосъжаление. Трябва да възкръснете в пълната сила на Духа. Доверете се на Бога и той ще се погрижи за вашето освобождение.

 

Източник: World Challenge

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.