Бангладеш: Християни са принуждавани да се върнат обратно към исляма…

Бангладеш: Християни са принуждавани да се върнат обратно към исляма…

23.06.2020 0 By

Бангладеш: Християни са принуждавани да се върнат обратно към исляма

На 8 септември e създадена църква в Билбатуагани от група от 25 християни, които се събирали тайно от три години. На 13 септември, въпреки законите в страната за изповядване и разпространяване на всяка религия от всеки гражданин, председателят на местния общински съвет заедно с 200 демонстранти протестирали срещу църквата. Властите заплашили вярващите, че ще изгорят домовете им, ще ги бият и ще ги изгонят от селото, ако не се отрекат от християнската си вяра. Осем от тях се съгласили да се върнат обратно към исляма.

* Да се молим християните в Бангладеш да останат твърди във вярата си, въпреки изпитанията и да продължат да бъдат свидетели за своя Господ в техните селища.

Нигерия: Сътрудник на VOM е убит от ислямисти

Съндей Лука, който е подпомаган от VOM, е бил убит от групировката „Боко Харам“. Заедно със съпругата си и 14 г. им син, Съндей напуснал дома си за да намери по-безопасно място за семейството си, след като съпругата му била заплашена от „Боко Харам“, които разрушили и изгорили много къщи в областта. Когато се върнал на 23 септември, той бил нападнат в дома си, а къщата му била запалена докато той бил вътре.

* Да се молим Бог да утеши и защити съпругата и сина на брат Съндей.

Мароко: Християнин е временно освободен

Брат Мохамед Ел Балади е временно освободен от марокански затвор след като е бил задържан през месец август. Неговото освобождаване е временно и е поради отлагане на изслушването по делото срещу него. Властите го притискат да издаде имената на други християни.

* Да се молим брат Мохамед Ел Балади да остане твърд в изпитанията, да се радва на свободата си в Христос и да продължи да го изявява.

Египет: Проект на VOM

* Да се молим за проекта за снабдяване на християнска книжарница в сърцето на Кайро, Египет. Това е важна точка за разпространяване на Библии и друга християнска литература в Египет, Северна Африка и дори Близкия Изток.