Арестуват християни в Иран

0

iranИзточник: Middle East Concern, ChristianPost.com, VOM Contacts

Деяния 20:23–24: освен че Святият Дух ми свидетелства във всеки град, като ми казва, че ме очакват окови и скърби. Но не се скъпя за живота си, нито ми се свиди за него, стига само да завърша пътя си и служението, което приех от Господ Исус, да проповядвам благовестието на Божията благодат.

Докато Иран празнува своята нова година, християните в Иран са изправени пред продължаваща вълна от арести, започнала през декември, 2011 г. Няколко вярващи бяха освободени през март, но други 27 остават задържани. Пастор Юсуф Надархани, който бе арестуван през октомври 2009 г. и след това осъден на смърт, все още стои във фокуса на международната общност.
На 15 март, The Christian Post публикува информация, че дипломат на Иран е съобщил на представител на организации за защита на човешките права, че Надархани е обвинен за „обида на исляма.“ Дипломатът е съобщил, че Надархани е канел непълнолетни в дома си и им е проповядвал християнството, че е имал незаконна църква в мазето си, и че като е проповядвал християнството е обидил исляма. По-рано, иранското правителство беше съобщило, че Надархани е обвинен в изнасилване, изнудване и ционизъм. Съединените Американски Щати, Бразилия, Холандия, Германия, Мексико, Франция, Великобритания и Европейския Съюз призоваха за освобождаването на Надархани. Молете се за всички християни в Иран, които са преследвани заради вярата си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.