6 годишно дете е измежду жертвите на Фуланска атака

6 годишно дете е измежду жертвите на Фуланска атака

14.11.2020 0 By Evangelsko.info

Шест годишно дете е измежду жертвите на Фуланска атака; живота на Рилийс Партнър е застрашен в САЩ

Има сведения, че две млади християнки и шест годишно момче са били били убити миналата седмица в последната атака на Фулански войници срещу вярващи в щата Плато, Нигерия.

Вечерта на 28 септември пастири атакуват село Кпачуду в областта Мианго, Регион Баса, на запад от Джос. Това съобщава жител на Новини Сутрешна Звезда (Morning Star News, MSN). Открити са мъртви Емануел Давид, на 6 години, Асабе Джон, на 25 години и Мери Андрю, на 18 години.

Седмица по-рано 64 годишен лидер на християнско общество е бил един от осемте вярващи убити в щата Плато. Чундунг Булус казва, че мъжът й, Булус Чу-уанг Джанка е бил убит след като е бил подмамен извън домът му чрез телефонно обаждане, в село Расат, регион Баркин Лади.

На 29 септември пасторът на евангелска църква „
Winning All„, Крис Дария е бил отвлечен заедно със сина си, Бенджи Дария от дома му. Заподозрени са Фулански пастири. Това е съобщено от говорител от църквата. На следващия ден „Morning star news“ научават, че синът на пастора е избягал.

Само два дни след този инцидент, лидер на християнско общество в щата Кадуна също е бил отвлечен. Общо 21 други случая са открити в отделни атаки. Източниците твърдят, че осем християни са били убити. Молете се Бог да утеши всички повлияни от тези убийства и се молете да дойде край на кръвопролитието. Молете се Бог да бъде близко до всички тези, които са били отвлечени и да отвори път към тяхната свобода. Молете се Интернационалното общество, включително Обединеното Кралство да накара Нигерийското правителство да предприеме действия срещу военните групи на своята територия и да защити християнските общества.