За какво е време?

За какво е време?

20.11.2018 0 By Evangelsko.info

п-р Филип РАШЕВ

Много хора днес са обезпокоени от новия проектозакон за вероизповеданията.
Какво ще стане, ако наистина го приемат?
Как ще функционират църквите, които няма да отговарят на новите изисквания?

Изглежда, че страх започва да навлиза в редиците ни. Какво отражение за нас като народ, църква, домашна група, семейство или отделен вярващ, ще има този закон? Дали няма по отношение на нашите верски свободи да разберем как са живеели нашите родители преди 10 ноември? Вероятно, някой може да мисли, че е време да потърсим пример от нашите нелегални братя и сестри в Китай и да видим как работи църквата там? Друг може да смята, че е време да реформираме църквата, така че да пасва на съвремените тенденции и политически възгледи. Трети смятат, че „каквото е писано“ ще стане и хората нямат никаква роля в големия план на Бога и затова гледат отстрани – да видят какво ще стане! И накрая, но не на последно място е духът на антихрист и последното време! Така че „тези неща“ трябва да станат и ние нищо не можем да направим, защото този антихристиянски дух се навдига повсеместно, поради това, че сега е неговото време.

Наистина ли е време за всичко гореизброено? Аз казвам НЕ!
Време е да си напомним кой е Царят на Царете и Господ на Господарите и кой победи този, който от край време воюва срещу Божия народ!

Време е да си припомним всички благословения, които Бог е излял върху децата си, без значение кой е на власт. Време е да дръзнем да повярваме, че този който е в нас е по – силен от всеки който е в света. Че Бог не ни е дал дух на страх! Време е да си напомним, че християните са смели хора, които застават дръзновено, както пред престола на благодатта, така и пред всеки управник, който застрашава правото ни да изповядваме свободно вярата и убежденията си.

Време е да кажем СТИГА на разширяващия се страх, неверие и притеснение от неизвестното. А стъпили здраво на известното, непроменяемо и вечно слово на Бога, да се вкопчим в обещанията му, че ние сме повече от победители и, че всичко е възможно! Да оставим гласа на лъва да искара героя вътре в нас и да ни одързости в нашия духовен и обществен живот!

Време е да повярваме, че земята принадлежи на Бога. Неговите планове и воля са за бъдеще и надежда за хиляди по хиляди новородени българи, за евангелизационни кампании, общо национални молитви и редица други действия за негова слава и велико име!

Нека се насърчим и одързостим, да удвоим усилията си в служението, в което Бог ни е поставил, знаейки, че Той – Господ Исус Христос е с нас! Амин.