Съдебен процес срещу християни

Съдебен процес срещу християни

17.08.2020 0 By

## Иран: Съдебен процес срещу християнин

На 9 юли 2013 г. започна съдебен процес срещу християнина Мустафа Бордаром. Обвиняват го в създаването на незаконна домашна църква и нейното ръководство. Процесът се води от съдията Пир Абас от 26 районен революционен съд в Техеран, известен с това, че вече е осъдил друг пастор за незаконна религиозна дейност. Това е пастор Саид Абедини, който беше осъден на осем години затвор. В момента той и друг служител се намират в 350-ти блок на затвора „Евин“, където няколкостотин християни излежават присъдата си или очакват съдебен процес. (по неофициални данни)

27 годишният Мустафа Бордаром беше арестуван на 27.12.2012 г. в рамките на акция с основна цел да се пресече възможността на местните християни да празнуват Рождество Христово. Преди пет години Мустафа е бил арестуван заради преминаването му към християнството или както е посочено в официалния текст за „отстъпничество“, но след няколко месеца в затвора той е бил освободен под гаранция. Съдебната забрана за посещение на християнски богослужения, постановена тогава е все още в сила. Адвокат на служителя е заявил пред репортери, че Бордаром го очаква присъда от около 12 години затвор. По този член няма възможност за по-кратка присъда и няма шансове за благоприятен изход. Освен това заседанието се провежда при затворени врати. Никой от семейството му не е допуснат.

В момента, ние ви призоваваме да се молите за този млад човек, който е верен на Бога, въпреки тези трудни обстоятелства.