Псалом 32

0

Аудио прочит от актьора Манол Къков. Текстът е от Библия, нов превод от оригиналните езици (СВТ). Използван с разрешение от ББД. 

Тема и структура на псалома

“Този псалом няма заглавие и не включва никакво указание за това кой е неговият автор. Диксъ…

Псалом 32

Псалом 32

Аудио прочит от актьора Манол Къков. Текстът е от Библия, нов превод от оригиналните езици (СВТ). Използван с разрешение от ББД. 

Тема и структура на псалома

“Този псалом няма заглавие и не включва никакво указание за това кой е неговият автор. Диксън казва, че това е така, “за да гледаме на Свещеното Писание като на изцяло вдъхновено от Бога, а не да измерваме неговата стойност според това кой е конкретно посоченият автор”.

Темата на тази свещена песен е прославянето на Бога. Праведниците са увещавани да хвалят Господа (ст. 1-3), защото Той е превъзходен (ст. 4-5) и разкрива величието Си в творението (ст. 6-7). Хората са съветвани да се боят от Господа, защото Той постига всичките Си цели (ст. 8-11). Неговият народ е блажен (ст. 12). Всезнанието и всемогъществото на Бога и Неговата грижа за народа Му са противопоставени на безполезната човешка помощ (ст. 13-19). Псаломът завършва с пламенен израз на увереност (ст. 20 и 21) и усърдна молитва (ст. 22).

(из “Съкровищницата на Давид” от Чарлз Спърджън)

Пълни коментари на Псалмите от Чарлз Спърджън можете да намерите тук – www.facebook.com/PsalmiBiblia/

Ако имате желание да изучавате Библията или да прочетете всички Псалми, но все още не разполагате с книжно копие на Свещеното писание, можете да си закупите от тук https://bit.ly/3rDCOcN.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.