Затварят църкви

Затварят църкви

03.08.2020 0 By

## Затварят църкви в Индонезия

*Източник: VOM Sources*

*3 Царе 8:28-30*

*Но пак погледни благосклонно към молитвата на слугата си и към молбата му, Господи, Боже мой. Послушай вика и молитвата, с която слугата Ти се моли днес пред Тебе. Нека бъдат очите Ти нощем и денем, отворени към Твоя дом, към мястото, за което Ти си казал: Името Ми ще бъде там, за да слушаш молитвата, с която слугата Ти ще се моли на това място. Слушай молбата на слугата Си и на народа Си Израел, когато се молят на това място – да! Слушай Ти от местообиталището Си, от небето, и като слушаш, бъди милостив.*

Властите в Бандунг, Индонезия са затворили индонезийската християнска църква Хуриа, принуждавайки нейните 200 членове да се покланят другаде. На 23 октомври, 2012 г., вице-регента на Бандунг е наредил да запечатат сградата на църква Хуриа, след като видни местни мюсюлмани са оказали натиск върху жителите да оттеглят одобрението си за използването на църковната сградата. Пред сградата на църквата са поставили табела с надпис: „Тази сграда … е запечатана.“ Съгласно индонезийското законодателство, църквите трябва да съберат 60 подписа на местни нехристияни за да получат сграда и разрешително за нейното ползване. Петнадесет годишната църква в Бандунг е събрала 77 подписа на местни нехристияни, след което на някой от тях им е бил указан натиск да си оттеглят подкрепата. Сега, членовете на църквата трябва да пътуват повече от половин час в натоварен пътен участък за да посетят църква на другия край на 2.4 милионния град. Това е последното от обезпокоителна поредица на затваряне на църкви в Западна Ява, някой от които са придружени от насилствени протести.

Да се молим временните изпитания на християните в Индонезия да произвеждат още по-голямо дръзновение и посвещение, което да привлича неспасените техни сънародници към Христос.