Майка и дъщеря гонени заради вяра…

Майка и дъщеря гонени заради вяра…

13.08.2019 0 By Evangelsko.info

## Сирия: Майка и дъщеря гонени заради християнската си вяра

*Източници: VOM Canada, VOM USA, Release International*

Сирийска майка и нейната дъщеря са „под огън” поради тяхната нова християнска вяра. Преди 3 години, „Карима” научава за любовта на Исус и става посветен последовател на Христос. Като омъжена майка на 3 деца, тя се надява, че нейният съпруг „Исмаил”, мюсюлманин, може също да повярва. Вместо това, той става още по-отдаден на своята мюсюлманска вяра и се обучава за имам (ислямски духовен водач).

Исмаил забранил на Карима и техните дъщери, които също се обърнали към християнството, да четат Библията или да споделят вярата си с други. Преди около два месеца, той започва да бие Карима. За щастие, поради внезапно влошаване на здравето му, той е принуден да спре да ги малтретира.

Навсякъде из страната, други християни срещат противопоставяне от ислямистки радикални групи. Голяма част от северната част на страната е преминала под контрола на войнствени групи стремящи се да наложат строга ислямска идеология над района.

Да се молим Бог да закриля и пази Карима и нейните дъщери, като ги обгради с Неговото благоволение (Псалм 5:12). Нека също издигнем нейния син, който наскоро е започнал да ходи на църква. Нека неговата вяра расте и бъде дълбоко вкоренена. Да се молим Исмаил да се покае от неговото насилие към съпругата си и да признае своята нужда от Спасител, като се присъедини към своето семейство в поклонение на единния истински Бог. Нека също да се застъпим за всички вярващи в Сирия, да продължат да следват Исус каквото и да им струва това.

*Ако желаете да споделите вашите молитви за Карима и нейното семейство, можете да посетете молитвената стена на [Преследваната Църква](http://www.persecution.net/prayer-wall.htm).*