Тук и сега за време като това?

Тук и сега за време като това?

05.12.2018 0 By Evangelsko.info

На 10 декември ООН отбелязва ДЕНЯ НА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА. Тогава се навършват точно 70 г. от приемането на Всеобщата декларация за правата на човека. Според чл. 18, 19 и 20 от нея всеки човек е свободен да изповядва вярата си, да я изразява и да се събира с други вярващи.

Всички ние разбираме колко важен за църквата и страната е моментът, в който живеем. Напрежението покрай законопроекта за изменение и допълнение на Закона за вероизповеданията се покачва и ние като Църква имаме дълг да отстояваме нашите духовни и обществени позиции.
Знаете, че ако бъде приет, този законопроект ще отнеме от свободата, която имаме сега, и ще попречи за разпространение на Благовестието и за растежа на Божието царство в България.
Библията и историята съдържат редица примери за това, че когато Църквата Христова е будна, тогава тя е активна не само в молитва, а и в отстояване на принципите на свобода на мисълта, съвестта, религията, свободата на убеждение и изразяването му и свободното сдружаване.
Тъкмо тези фундаментални принципни са застрашени от въпросния законопроект и ние като Църква отново заставаме пред Бога и пред обществото, за да се борим за тях. „A кой знае дали не си дошла ти в царството за такова време, каквото е това?” (Естир 4:14).
Отново каним вас, вашите съработници, църквата ви и приятелите ви да участвате в  МИРНО ШЕСТВИЕ И МОЛИТВА на 9.12.2018 г. и 16.12.2018 г. от 13:30 ч. пред парламента. 
Конят се приготвя за деня на боя, но избавлението е от Господа“ (Пр. 21:31).
Апелираме за вашата активност! Доведете приятели и колеги, подгответе знамена и плакати, поканете децата. “И всяка възраст, класа, пол, занятие, взимаше участие в това предприятие; богатия с парите, сиромахът с трудът, момите с иглата, ученият с умът!” (Иван Вазов)
Ние не сме няколкостотин души, а десетки хиляди убедени вярващи. Обществото трябва да види, че не ни е страх да излезем и да се борим за СВОБОДАТА НА ВЯРАТА и че вътрешните ни убеждения са по-силни от климатичните условия!
Вярваме, че тези молитвени шествия имат отзвук както в държавата, така и горе на небето!
Програмата на митинга е следната:
  • 13:30 начало: до паметника “Цар Освободител”;
  • 14:30 шествие по жълтите павета покрай Президентството; по булевард “Витоша” до НДК; после по булевард  “Раковски” покрай сградата на Европейския парламент;
  • 16:00 завършек: пл. “Народно събрание”.
За Общност на софийските пастири: 
п-р Филип РАШЕВ (ЦПЕ)