Подкрепа за Християните в Сирия

Подкрепа за Християните в Сирия

26.01.2020 0 By

Подкрепа за Християните в Сирия и Близкия Изток

„Господ е подготвял Църквата за този ден …

сега е времето Църквата да извърши делото си”

– Пастор Едуард, Дамаск, Сирия

Близкия изток е главната тема на всички новини през последните седмици – с новини за насилие, протести и изселващи се хора. Но една група изглежда пренебрегвана във всичко това … християните.

Джихадистите измежду сирийските бунтовници обявиха „война” на християните палейки църкви, разрушавайки домове, отвличайки и даже убивайки християни. Поради това целево насилие, християните са принудени да напуснат техните домове, и са разселени по цяла Сирия и съседните страни – Ливан, Турция и Йордания.

В Египет, повече от 200 имота на християни са разрушени, а християните преживяват драматично нарастване на враждебността към тях от част от техните съседи.

Въпреки насилието и гоненията, някой християни избраха да останат в тези страни! Тези християни в Близкия изток са почувствали Божия призив да останат за да служат на техните съседи. Една църква в Сирия има невероятно свидетелство:

„Видяхме мъж, който изглеждаше като екстремист да се приближава към църквата ни, докато раздавахме пакетите с първа помощ. Притеснихме се, че може да е опасен, тъй като викаше фанатични религиозни твърдения, които караха много от нас да се чувстват неловко, така че водачите на църквата го държаха под око. Почувствахме се водени да го поканим да влезе, като му дадохме това от което се нуждаеше и го поканихме да остане за проповедта. След като изслуша проповедта, той предаде живота си на Христос! ”

Молим ви да подкрепите нашите братя и сестри в Христос, които живеят в райони като Сирия и други критични места в Близкия изток, където екстремисти целенасочено нападат християни. Вашата молитвена подкрепа може да спаси християни в Близкия изток, които са изправени пред нечувани гонения за това, че са последователи на Христос. Без вашата подкрепа, хиляди могат да останат в нужда и да бъдат принудени да напуснат. Помогнете на Църквата да остане силна в този район!