ПАКИСТАН – Оцелелите след атентата в Лахор все още се нуждаят от молитвите ни

ПАКИСТАН – Оцелелите след атентата в Лахор все още се нуждаят от молитвите ни

05.10.2016 8 By Evangelsko.info

Минаха шест месеца, откакто на Великден християнските семейства в парк в Лахор станаха мишена на атентатори самоубийци. Въпреки това за много от оцелелите травмата и болката продължават.

Сътрудниците на Release в Пакистан стоят рамо до рамо с ранените и опечалените и работят неуморно, за да им осигурят материална и духовна подкрепа. Само че тези хора все още имат огромни нужди. Молете се за Садик и неговото семейство – получените травми са му стрували работата и може да му създадат трудности да продължи да работи. 40-годишният Садик работеше като чистач за автобусна линия в града. Но на Великден след църква той отиде с шестгодишния си син и други трима роднини в парка Гюлшан-е-Икбал. Двама от групата са убити; другите трима, сред които са Садик и синът му, са тежко ранени.

Тежките рани на корема на Садик заздравяват, но кракът му все още се нуждае от операция и затова той до голяма степен е прикован на легло. Семейството му живее в беден християнски район в Лахор, в който липсват дори най-основни удобства като чиста вода и канализация. Според Садик подкрепата на сътрудниците на Release е от жизнено значение. „Отнасят се с нас като със семейство“, казва той.

  • Молете Бог да изцели Садик и неговия син както физически, така и духовно.
  • Молете се Бог да промисли за Садик и семейството му, както и за всички, засегнати от нападението в Лахор.
  • Благодарете на Бог за смелостта и издръжливостта на сътрудниците на Release; молете Бог да ги закриля и укрепва.