ПАКИСТАН – Християнин бе отвлечен от работодател насилник

ПАКИСТАН – Християнин бе отвлечен от работодател насилник

02.03.2015 3 By Evangelsko.info

Семейството на християнин от Пакистан твърди, че той е бил отвлечен и може би убит.

Мъжът е известен просто като „С”. Близките му не са го виждали от три месеца и той не е направил опит да се свърже с тях. Семейството му подозира, че е задържан от техния работодател, местен земевладелец: С, неговите седем братя и баща им са работили за този човек. Бащата е част от персонала му вече от 22 години въпреки редовното насилие, което трябва да търпи от него. След последното нападение пострадалият не е можел да ходи нормално. Един от братята каза пред партньорите на Release, че работодателят на семейството е жесток човек. Братът се опасява, че той може да е принуждавал С да продава наркотици.

*Молете се за незабавното освобождение на С, и помолете Бог да го възстанови. Молете се и за мир на неговото семейство.

*Молете се длъжностните лица, като полицаите например, да отстояват правата на всички граждани на Пакистан, включително и религиозните малцинства като християните, и никой да не бъде третиран като „гражданин втора ръка”.

Новини: Бе съобщено, че Ислямска държава (ИД) е освободила 19 асирийски християни, които бяха отвлечени в североизточна Сирия. Смяташе се, че на 23.02 са били задържани до 100 вярващи (съобщение от 25.02.), но последните изчисления показват, че отвлечените са над 200. Съществуват големи опасения за тези, които все още са задържани. Повечето от 19-те човека, освободени вчера, са мъже на възраст над 50 години. Има предположения, че ислямски съд е заповядал християните да бъдат освободени, след като е било извършено плащане на данъци от тяхно име. Молете се за незабавното освобождение на всички задържани от ИД в Сирия и в целия Среден Изток.