Отговорени молитви в Судан

Отговорени молитви в Судан

10.11.2018 5 By Evangelsko.info

По информация на п-р Исмаил Кенани, директор на Библейското дружество в Судан, предоставил сведения на християнската медия Morning Star News, правителството съвсем неочаквано е освободило държаните на пристанище на Червено море хиляди Библии. Те са били заключени в склад в продължение на 6 години, след като президентът на страната налага рестрикции на християните през 2012 г.

Християните в Судан, които са около 2 милиона души изпитват голям недостиг на Библии на арабски език и дълго, и усърдно са се молили Бог да снабди тази тяхна нужда, като премахне пречките за снабдяване с Божието слово на разбираем за тях език. Пастир Кенани е споделил, че той и колегите му многократно са отправяли молби към съответните органи и по-специално към служителите на пристанището, където са били държани Библията, но съвсем до скоро, отговор не е имало.

След 2012 година рестрикциите срещу християните в Судан включват и забрана за влизане в страната на християни, които са чужди граждани. Булдозери са сравнили със земята десетки църкви. През април 2013 година в страната е приет закон, който забранява строежа на нови църковни сгради. Строго е забранено и внасянето на християнска литература.

Според данни на християнската организация Open Doors, която осигурява подкрепа на страдащите християни, Судан е номер 4 в списъка на страните, където християните са преследвани най-жестоко за своята вяра. Суданските християни са благодарни на Бога за отговора на техните молитви, в които са постоянствали с надежда без да губят надежда в Божията милост.