Новини от ИЗТОЧНА АФРИКА

Новини от ИЗТОЧНА АФРИКА

14.11.2019 0 By Evangelsko.info

Новини от VOM

Преведено и изпратено от вас

ИЗТОЧНА АФРИКА – Презвитер е убит в Танзания

Брат Матайо Качили беше скоро убит с мачетета в Бусересере, Танзания от радикални мюсюлмани. Той беше съпруг и баща на 12 деца. Работници от VOM посетиха неговата съпруга, за да я утешат и да й осигурят подслон, храна, дрехи и други нужди. Гоненията в Уганда, Кения и Танзания се засилват, въпреки че мнозинството от населението там са християни. Растежът на броя на християните там е бил забележителен в последните 20 години. Ислямисти инвестират в радикализирането на мюсюлманите там.

* Да се молим за семейство Качили и християните в Уганда, Кения и Танзания.

ЮГОИЗТОЧНА АЗИЯ – Новоповярвал християнин е преследван за това, че поддържа християнски събирания

Брат „Кеон“ и съпругата му са под нарастващо гонение, след като отворили дома си за други християни миналото Рождество. Семейството приело Исус Христос, след като синът им бил чудодейно изцелен. Вождовете на селото са ядосани, че той не е помолил за позволение, което те биха отказали. Брат Кеон се опасява за сигурността на семейството му, тъй като други вярващи в селото са били отвлечени или изчезнали. Брат Кеон и семейството му стоят твърди в селото, където вярват, че Бог ги е призовал да служат.

* Да се молим за брата и неговото семейство – Бог да подкрепи делото Си в селото им и да ги закриля.

СИРИЯ – Световен ден за пост и молитва за Църквата в Сирия

Докато състоянието в страната се влошава от икономическа гледна точка, християните страдат не само от хуманитарната и политическата криза, но и от антихристиянско гонение в страна, която е от 90% мюсюлмани. Те са се обединили и молят християните по света да ги подкрепят в световния ден за пост и молитва за Божествена закрила над Църквата в Сирия.

Проект на VOM

Да се молим за 22-та християнски работници кхму (огромна етническа група в Лаос), които са обучавани в тайни училища. Те се приготвят да ръководят домашни църкви в северен Лаос.