НИГЕРИЯ – Екстремисти убиха 40 души, за да „премахнат християнството от Кадуна“

НИГЕРИЯ – Екстремисти убиха 40 души, за да „премахнат християнството от Кадуна“

25.10.2016 8 By Evangelsko.info

Презвитер Акут и неговата общност скърбят, след като говедари от Фулани нахлуха в града им в северна Нигерия и убиха над 40 души. Почти всички къщи в Годогодо са били изгорени, а посевите унищожени. Хиляди са избягали от областта.

Молете се за всички оцелели след това брутално нападение над тази главно християнска общност в Кадуна. Нападението започна миналата събота към 5 часа следобед. Презвитер Акут и семейството му бяха сред мнозината, които избягаха в гората. Спаха където намерят, докато на следващия ден не почувстваха, че е достатъчно безопасно да потърсят убежище в близкия град.

„Нападателите бяха стотици и бяха добре въоръжени“, каза презвитер Акут. Много от тях носеха полицейски и армейски униформи, добави той. Това нападение се случи много скоро след друго нападение над града в края на септември, при което загинаха осем души. При двете нападения бяха повредени общо 16 църковни сгради и християнски центрове. Според презвитер Акут това е част от координирана акция, целяща да премахне християнството от областта. Той казва, че „това е ислямска свещена война срещу християните в южната част на щата Кадуна“.

  • Молете се за всички в Годогодо, които скърбят за свои близки, или се възстановяват, след като са били ранени. Молете се Бог да ги изцели.
  • Молете Бог да промисли за всички, които са изгубили дома си, имуществото и реколтата си.
  • Молете се Бог да дава мъдрост на държавните служители и чиновници в борбата им с насилието на говедарите от Фулани. Молете се те с нова решимост да сложат край на тази криза и да защитят уязвимите християнски общности.