Молете се за Църквата в Иран залянa от вълна арести

Молете се за Църквата в Иран залянa от вълна арести

13.01.2019 11 By Evangelsko.info
Молим ви, молете се за нашето семейство в Иран, заляно от вълна арести
Църквата в Иран е под висок натиск, след като повече от 150 християни са били задържани само за няколко седмици. В края на ноември около 70 християни били арестувани край Карадж, провинция Алборц, а други 30 ареста били извършени в Дамаванд и други части на провинция Техеран. Повечето от задържаните били освободени скоро след това. Допълнителни задържания са докладвани през декември на север, североизток и югозапад от Иран.
Молим ви, молете се иранските християни да стоят твърдо в своята вяра. Две двойки в Мешхед в Североизточен Иран – Амир Талейпур и съпругата му Махназ Харати – били арестувани пред седемгодишната си дъщеря на 6 декември. Четири дни по-рано две сестри, Шима и Шокофеф Зангане, били арестувани в домовете си в Ахваз. Твърди се, че те са били бити от служители по сигурността, които ги разпитвали, след което ги прехвърлили в затвора в Сепидар. Всеки път, когато семейството им се опита да плати гаранцията на сестрите, искът бил отхвърлен. Радио Фарда цитира иранската държавна информационна агенция Тасним, която казва, че още девет християни са били арестувани в провинция Алборц, северно от Техеран, по време на Рождество.
• Молете се за мир за арестуваните християни и за бързото освобождаване на онези, които все още са задържани. Помолете Бог да изпълни тях и техните семейства с Неговия мир и да им напомни обещанието Му да ги защити (2 Солунци 3: 3).
• Благодарете на Бога, че според съобщенията църквата в Иран нараства. Някои анализатори тълкуват неотдавнашните репресии като опит да се сплашат хората, които се интересуват от християнството.
• Молете се, още много хора в Иран да започнат да изследват християнската вяра и да опознаят Исус.