Избиване на християни в Нигерия

Избиване на християни в Нигерия

09.09.2018 0 By Evangelsko.info

Две общности в Нигерия скърбят поради смъртта на техните пастори след три дни на насилие в четири щата.

Неидентифицирани нападатели застреляха Михаил Акау събота вечер в Гуагуауада, Абуджа – точно четири часа преди заподозрени фулани да убият Осия Акучи в църковната му сграда в Гугуа, Кадуна. Съпругата на Осия, Талату, беше отвлечена, а семейството й получило съобщение с искане за откуп от 5 милиона наира (ок. 20 000 лв). Най-малко 65 други са били застреляни в нападения над села в щатите Плато и Борно същия уикенд и следващия ден.

Молим ви, молете се за всички скърбящи по своите близки в Нигерия.

Най-големият брой жертви е в село Малари, Борно, където 63 души загинаха на 20 август, както изглежда от ръцете на терористите от Боко Харам. Двама души бяха застреляни местността на Бокос, Плато – единият от фулански нападатели, а другият, според както се смята, от човек от сигурността, който е трябвало да защитава селото от нападения. Християнската асоциация в Нигерия нарече ситуацията по сигурност „заслужаваща порицание“ и призова президент Мухамади Бухари и агенциите по сигурност да сложат край на „безчувствените убийства“

* Помолете Бог да утеши съкрушените и скърбящи сърца. Молете се Талату да бъде върната на своето семейство бързо и Бог да снабди всичките им нужди.
* Молете се президент Бахару, нигерийския парламент и военни сили да действат в една посока и твърдо да решат да сложат край на проливането на кръв в централна и северна Нигерия.
* Издигнете в молитва фуланските и тези на Боко Харам терористи, заподозрени в участието в тези нападения и се молете да се отвърнат от това насилие.

НОВИ СВЕДЕНИЯ: Молим ви, продължавайте да се молите за нашето семейство в Китай, където властите продължават да репресират църквите и да ги насилват да показват вярност към държавата. Съобщиха ни, че наскоро отново са затворили църковни сгради в провинциите Хенан и Джиангсу. На всички църкви в окръг Ксиниу, Джиангкси, им е наредено да свалят кръстовете от сградите си и да сложат китайския флаг; на децата им е забранено да посещават църковни събирания. На други общности, включително в Жеджианг, им е наредено да пеят патриотични песни. Молим ви да последвате линка пo-долу и да подпишете нашата петиция, призоваваща китайското правителство да отмени своите ограничителни наредби от 2018 г. за религиозни дейности и да поддържа конституционните права на хората за религиозна свобода.

China Petition