Исус ще дойде, за да ви спаси

Исус ще дойде, за да ви спаси

14.06.2020 43 By Evangelsko.info

Вярващи в Индия са били осмивани, бити и принуждавани да позират „като Христос на кръста“ в полицейските арести, след като екстремистите ги обвиняват в „насилствено вербуване“ към християнството.
Индреш Кумар Гаутам и четирима други са били арестувани, след като 30 индуистки екстремисти прекъснали тяхното неделно събиране в област Пратапгарх, Утар Прадеш.
Нека се молим се за брат Индреш, който е презвитер на 24 години и четиримата други арестувани заедно с него.
Докато екстремистите, въоръжени с тояги и пръчки, заплашвали събранието и упражнявали агресия, полицаите дошли с екстремистите, наблюдавали безучастно.
По-късно в полицейския участък, старши офицер жестоко пребил петимата задържани с бастун, обиждайки ги и обвинявайки ги в опити за вербуване на местните хора. Той принудил четирима от тях да позират като разпнати, защото е искал да види „как се мъчи Исус“. „Нека да видим дали вашият Исус ще дойде, за да ви спаси“ – подигравал се той.
Християните били освободени под гаранция, след като подписали декларация, в която са обещали да не се занимават с „дейности по вербуване“. Един от тях казал, че не е християнин. Брат Индреш казва, че възнамерява да предприеме правни действия.

* Да се помолим Бог да изцели всички ранени. Единият, на име Акаш, споделя, че изпитва силна болка и не може да ходи.
* Да се помолим за църквата в Индия, особено в източната част на Утар Прадеш, където антихристиянските настроения нарастват рязко. Молим се християните да останат непоколебими. Да помолим Бог да насърчи църквата, в която е Индреш и която сега се събира в по-малки домашни групи.
* Да се помолим специално за полицията, участваща в ареста и изтезанията на Индреш и другите. Молим се Исус да говори на сърцата им и да ги ожили за истината. (Източник: Morning Star News)

НОВИ СВЕДЕНИЯ: Слава на Бога, за нашия китайски брат Ванг Йи, презвитер в „Църквата на Завета“ в Ченду, Съчуан за когото разбираме, че е с приповдигнат дух, въпреки че е отслабнал драстично в затвора. Тази скорошна негова снимка е разпространена онлайн, след като на семейството му е било позволено да го посети. Съпругата му Джианг Ронг остава под строг надзор. Брат Ванг е бил задържан през 2018 г. и осъден на девет години за „подривна дейност“. Да се помолим за неговото освобождаване. (Източник: VOM Корея)

Слава на Бога, че баптистката общност в Алиабад, Азербайджан, е получила официално разрешение да се срещат – повече от 25 години след първото подаване на документи за разрешение. Презвитерът Хамид Шабанов, който е бил арестуван и глобяван многократно за провеждане на религиозни събрания, потвърди, че църквата му вече може да се събира за два часа в неделя. Да се помолим сега правителството да даде правен статут на християнската общност. (Източник: Форум 18)

Слава на Бога, че надеждите за по-голяма религиозна свобода в Судан се сбъдват. Назначените от държавата комитети, наложени на църквите при бившия президент Ал Башир, са били премахнати миналия месец. Комисиите бяха отговорни за масовото конфискуване на църковна собственост. Камион, принадлежащ към една от християнските общности, иззет през 2012 г., е бил освободен от предходното правителство. Да се помолим всички останали конфискувани вещи да бъдат върнати. (Източник: Morning Star News)

Слава на Бога за на нашия ирански брат Амин Хаки, за когото е отредено да бъде освободен предсрочно. Амин е бил арестуван в Раш и осъден на 14-ти март 2019 г. за „пропаганда срещу държавата и създаване на домашни църкви“. (Източник: Middle East Concern)