Ирански християнски ръководители сa в затвора вместо да се откажат от вярата си

Ирански християнски ръководители сa в затвора вместо да се откажат от вярата си

12.10.2019 0 By Evangelsko.info

Иранската християнка Фатеме Бахтери е зад решетките в бруталния затвор на Евин в Техеран, защото отказа да се откаже от вярата си.
Фатеме (известна още като Айлар) току-що започна да излежава едногодишна присъда, тъй като нейните християнски дейности бяха счетени за „пропаганда срещу държавата“. Приятели споделят, че не се е страхувала, докато е отивала в затвора.
Молете се, Божият мир и присъствие да бъде с Фатеме, докато тя се адаптира към живота в затвора.
Тя и нейният съобвинен Сахеб Фадей (известен също като Заман), които и двамата се обръщат към християнството, обжалват присъдите, постановени миналия септември: Сахеб беше осъдена за „действие срещу националната сигурност“ и осъдена на 18 месеца зад решетките и две години в изгнание.
Те попаднаха под силен натиск от апелативните съдии да се откажат от вярата си – но и двамата устояха. Сахеб вече излежава десетгодишна присъда за църковните си дейности.
Междувременно
Виктор Бет Тамраз, съпругата му Шамирам Исави Хабизех, синът им Рамиел и трима други християни – Амин Надер Афшари, Хади Асгари и Кавиан Фалах Мохамади, бяха обжалвали присъдите си от затвор, вариращи от четири месеца до 15 години, отложени миналата седмица. Съдията не се яви и не е определена нова дата.

* Молете се Бог да укрепи и насърчи Фатеме и Сахев. Помолете Бог да утеши и укрепи и съпруга на Фатеме.
* Молете се Бог да използва Фатеме, Сахев и други християнски затворници от затвора Евин, за да говори за голямата Си любов към всеки затворник там.
* Помолете Бог да поддържа пастор Виктор, неговото семейство и приятели в това време на несигурност. Молете се всички да бъдат оправдани.
* Продължете да се молите за иранските власти те да дойдат да отстояват религиозната свобода и да започнат да признават църквата като сила за социално благо.

(Източник: Middle East Concern)

НОВИ СВЕДЕНИЯ:

Молим ви, продължете да се молите за Перваиз Масих и съпругата му Зареена в Пакистан. Те казаха на наши сътрудници при неотдавнашно посещение, че животът остава тежък, дори и след като Перваиз беше оправдан за хули по-рано тази година. Перваиз все още работи като работник в тухлена пещ в Пенджаб, а семейството все още живее сред онези, които обвиняват Перваиз в богохулство. Заренина е оставена инвалид, след като полицията я нападна, а тригодишната им дъщеря се удави при необясними обстоятелства по време на делото.
(Източник: Партньори на изданието)

Прославете Бог, защото Биджая Кумар Санасет, един от седемте християни, обвинени в убийството на хиндуисткия лидер Лакшманананда Сарасвати в Индия през 2008 г., е освободен под гаранция след повече от десет години затвор. Друг християнин, Горнат Шалансет, бе освободен под гаранция през май. Смъртта на Сарасвати предизвика бунтове в Одиша, в които загинаха стотици християни, въпреки факта, че маоистките бунтовници заявиха, че са убили Сарасвати.
(Източници: Morning Star News; VOM Canada)

Молим ви, продължете да се молите за нигерийската ни сестра Лия Шарибу, тийнейджърката от Дапи, която е държана от екстремистите на Боко Харам, защото отказва да се откаже от вярата си. Слуховете, че тя е била убита от нейните пленници, бяха потушени от неотдавнашно изявление на президента, в което се казва, че тя е жива и че „правителството се ангажира с безопасното й завръщане“.
(Източник: News Morning Star)