ИРАН – Една малка крачка от кръщението към ареста

ИРАН – Една малка крачка от кръщението към ареста

17.03.2017 0 By Evangelsko.info

Иранци, майка и син, са платили висока цена за обръщането си към Христос – само няколко месеца след като са били кръстени.

Вероника и Августин са били арестувани в Урмия, северозападно от Иран, на 20 февруари, като не са виждани оттогава. Моля, молете се те да поставят своето доверие в Бог по време на тяхното изпитание. Вероника и Августин, които са били кръстени в Истанбул през август, са били задържани след като Революционната Разузнавателна Гвардия обискира дома им миналия месец и откри християнски книги и материали. Откакто са арестувани няма официална информация за това къде са задържани или как са. Приятели вярват, че те са задържани в сградата на разузнаването на гвардейците, като не се дава информация за задържаните.
* Молете се Вероника и Августин да познаят, че „Господ е близо до всички, които Го призовават … в истина“ (Псалм 145:18). Молете се те да бъдат освободени незабавно.
* Молете се силната вяра на Вероника и Августин да докосне живота на много хора, дори и когато те са задържани. Молете се гвардията да бъде раздвижена от тяхното свидетелство.
* Молете се Бог да благослови и укрепване своите хора в Иран и да ги увери отново, че животът им е в Неговите ръце.
(Източник: Middle East Concern)

НОВИ СВЕДЕНИЯ: Молим ви, нека продължим да се молим за нашия брат от Индия Том Узуналил, който беше отвлечен от дом за подкрепа на християни в Йемен преди една година. Шестнадесет души, предимно работници, били убити, когато въоръжени мъже, по общо мнения, с връзки с Ислямската държава нахлули в дома в Аден през март миналата година. Том апелира за помощ във видео, което похитителите му пуснали в деня на Рождество. Специално молитвено събрание се проведе в дома на Том, щат Керала в Индия, на 4 март, първата годишнина от неговото залавяне. Индийското правителство е изправено пред подновените призиви за засилване на дипломатическите усилия за освобождаването му. (Източници: Premier, The Hindu)