Индийски пастор е осакатен от брутална атакa

Индийски пастор е осакатен от брутална атакa

08.02.2020 0 By Evangelsko.info
Индийски пастор е осакатен от брутална атакa, след което е пратен в затвора по фалшиви обвинения

Пастор Джай не е в състояние да ходи, след като екстремисти са се изреждали да го бият в жестоко нападение по-рано този месец. Нападателите му все още са на свобода, а той е обвинен в „принудително религиозно вербуване“.

Огромна тълпа е заобиколила домашната му църква в Бихпари, щат Хариана. Около 30 души извели пастор Джай навън, заедно със собственика на къщата Нареш и ги нападнали. Тогава пастор Джай е бил закаран до индуистки храм, където побоят продължил.
Часове по-късно екстремистите предават пастор Джай на полицията, пребит и окървавен. Той е официално обвинен в подкуп за смяна на вярата, заедно с Нареш и няколко други християни. Пастор Джай е бил държан два дни след нападението, докато съдия не го е пуснал под гаранция.

Да помолим Бог да утеши пастор Джай, Нареш и тяхното църковно семейство.

Въпреки, че членовете на църквата са повдигнали обвинения срещу екстремистите, все още няма задържани. Нареш е изгонен от бизнес помещенията си и социално отхвърлен.

  • Да се помолим за изцеление и справедливост за пастор ДжайНареш и тяхната църква.
  • Според местните християни екстремистките атаки в тази част на Хариана се случват в отговор на растежа на църквата. Да благодарим на Бога за този растеж и да се молим вярващите да не бъдат обвзети от страх.
  • Да се помолим Бог да се погрижи за пастор Джай и неговите събратя християни. Както много вярващи в Индия, те работят ден за ден и се борят да свържат двата края.

Нови Сведения

Да се помолим за нашето християнско семейство в Северна Нигерия, където жестоките атаки продължават. Две момичета – християнки са простреляни от овчари от Фулани в Гора-Ган, Южна Кадуна. Студентката Ропвил Дакия Далеп, отвлечена в щат Борно на 9 януари, се съобщава, че е била убита. С тъга съобщаваме за смъртта на Лоуан Андими, който е бил отвлечен в щата Адамава на 3 януари и убит миналата седмица – но ние продължаваме да благодарим на Бога за неговия неукротим дух и невероятното му свидетелство, че се доверява на Бога при всички обстоятелства. Да се помолим Бог да утеши онези, които скърбят – и да се помолим за безопасното завръщане на 120-те християни, за които се смята, че са отвлечени в Нигерия.

Да се помолим за нашия ирански брат Исмаил Магребинеджад, който е осъден на три години в затвора за препращане на изпратено съобщение от мобилен телефон, което е било счетено за обида за иранските духовници. Той планира да обжалва, но все пак е изправен пред други две обвинения, свързани с църковните му дейности. Да се помолим и за безопасното завръщане на християнската студентка и активистка Фатме (Мария) Мохамади, на 21 години, която не е била виждан след ареста и в Техеран по време на протести заради инцидента с украинския пътнически самолет. Преди това е била в затвора заради църковните си дейности. Миналия месец нейният университет прекрати обучението й. Да помолим Бог да пази Фатме в безопасност и да му благодарим за храбростта и смелото свидетелство на Исмаил и Фатме.