Елдо беше пребит до припадък, но няма да замълчи

Елдо беше пребит до припадък, но няма да замълчи

09.11.2018 0 By Evangelsko.info

Елдос от Киргизстан е бил пребит до сантиметър от смъртта – за „престъплението“ да се обърне към Христос.
Християнинът е бил хоспитализиран със сериозни наранявания на главата, включително счупена челюст, а нападателите му заплашвали да го убият, ако отиде при полицията. Той пренебрегнал техните заплахи и проговорил, за да се опита да защити другите християни. Молим ви, молете се Бог да защити Елдос и да го изцели напълно. Нападателите му заповядали да се отрече от Христос и да прочете молитва, обръщайки се обратно към исляма, но той отказал. Наш сътрудник ни съобщава, че полицията все още не е предприела никакви действия в защита на Елдос.

* Молим ви, помолете Бог да изцели Елдос в тяло, ум и дух. Молете се да възобнови в Елдос един постоянен дух (Псалм 51:10).
* Благодарете на Бога за храбростта на Елдос, който избрал да говори за нападението. Молете се това решение да изяви гоненията в Киргизстан и да накара длъжностните лица да предприемат действия в защита на малцинствата, включително християните.
* Молете се, нападателите на Елдос да се покаят за престъпленията си и да се запознаят с безусловната любов на Христос за себе си.

НОВИНИ: Продължете да се молите за християните в Пакистан, след като Ася Биби бе оправдана за „богохулство“ миналата седмица. ММА, междупартийния съюз на консервативните мюсюлмани, планира да проведе „милионен марш“ в Карач, за да протестират срещу решението на Върховния съд (източник: Dawn). Молим, молете се Ася, за която е съобщено, че е напуснала затвора, сега да може да напусне и Пакистан в безопасност.

Прославете Бог – слуховете за нападението срещу град Вом в област Платея, Нигерия (вижте съобжението от 11 септември), изглежда, не са добили физическа форма. Нашите контакти съобщават, че ситуацията в момента е мирна, въпреки че районът е станал свидетел на много убийства от Боко Харам и фуланите. Нашият контакт също така съобщава, че много фулани в североизточна Нигерия са дошли до вяра в Христос. Молим ви, продължавайте да се молите за уязвими християнски общности в северната част на Нигерия.

Продължавайте да си спомняте в молитва за християните в Миня, Горен Египет, където нападатели стреляли срещу два автобуса, превозващи християни в манастир в петък и застреляли седем пътници. Най-малко седем други вярващи били ранени, някои сериозно.