Ебрахим на гладна стачка в Иран

Ебрахим на гладна стачка в Иран

16.10.2017 0 By Evangelsko.info

Нашият брат Ебрахим от Иран става все по-слаб всеки ден, откакто започна гладна стачка в затвора. Вече става повече от месец, откакто Ебрахим протестира срещу начина, по който иранската правна система се отнася с него и с неговите братя християни, особено тези с мюсюлмански произход. Съобщава се, че неговото физическо състояние се влошава.

Молим ви, молете се Бог да укрепи Ебрахим, докато продължава протеста си в затвора „Раджай Шахр“ в Карадж.

Ебрахим и редица други затворници били прехвърлени в отделение с висока степен на сигурност в затвора в края на юли. Длъжностни лица дори конфискували очилата на Ебрахим. Това е вторият път, когато Ебрахим стачкува – той също отказа храна между 17 и 27 юли. Първият му протест е срещу пороя от тежки и несправедливи присъди, наскоро връчени на християни в Иран. Той също говори за решението да се откаже достъп на затворниците до християнската литература.
Ебрахим, който за пръв път беше арестуван през 2013 г., изтърпява петгодишна присъда за „действия срещу националната сигурност“.

* Молим ви, молете се Ебрахим и другите негови братя да преживеят Божия мир, присъствие и вяра по нови начини. Помолете Бог да поддържа Ебрахим физически, докато усети, че може да сложи край на протеста си.
* Молете се Бог да припомни на умовете на затворниците ключови стихове от Библията, за да ги успокои и укрепи, особено ако им бъде отказан достъп до християнска литература.
* Молете се иранските власти да променят сърцето си и да прекратят грубото си отношение към християните.

НОВИНИ: Молим ви, продължете да се молите за нашата сестра от Иран Шамирам Исави Кабизе, която очаква процес за „действия срещу националната сигурност“. Процесът й бе отложен отново, след като тя и нейният адвокат направили кратко изложение в съда на 21 август. Съпругът й, Виктор Тамаз, очаква апелативно заседание, след като бил осъден на 10 години затвор. Техният син, Рамиел, също очаква процес. И тримата са преследвани във връзка с тяхната църковна дейност. Молете Бог да ги увери в Неговата непоклатима любов.

Молете се и за нашия брат от Америка, Андрю Брънсън, който е изправен пред нови, по-сериозни обвинения, които биха могли да доведат до доживотна присъда. Съдията обвини Андрю в престъпления, включващи шпионаж и заговор за сваляне на турското правителство, чрез видеовръзка между съда и затвора за максимална сигурност в Измир, където той е държан. Молете се случая на Андрю да бъде счетен като възможност за размяна на затворници между правителствата на САЩ и Турция и той скоро да бъде освободен.