Благодарим за вашите молитви през 2019г.

Благодарим за вашите молитви през 2019г.

29.12.2019 0 By Evangelsko.info

Благодарим толкова много за това, че се молихте за всички наши братя и сестри по света, които са платили висока цена за това, че следват Христос. Без значение дали са в затвор или се укриват, в страх или са на съд, ние знаем, че вашите молитви означават много за тях.

Ликуваме поради освобождаването на няколко известни Християнски затворници, включващи Асия Биби, на която е било позволено да напусне Пакистан през Май, и Ебрахим Фироузи, освободен от затвор в Иран през Октомври. Въпреки това, Ебрахим сега е във временно вътрешно изгнание, а много други Пакистански Християни остават зад решетки обвинени за богохулство, включително Зафар Бхатти.

Междувременно в Китай гоненията се разпространяват дори срещу официалнo одобрени от държавата църкви. Изглежда, че Пастор Уонг Йи и двама други членове на църквата „Ранен дъдж“( Early Rain Covenant Church) в Ченгду ще прекарат втора Коледа зад решетките, а Уйгурийския Християнин Алимджан(Алимуйианг) Имити посреща своята дванадесета Коледа в затвора в Синдзян.

В много нации, включително Сирия, Християните продължават да бъдат обект на насилие. Великденското самоубийствено бомбардиране срещу църкви в Шри Ланка взе повече от 320 жертви.
Нашето семейство в северна и централна Нигерия е все още под силен натиск, особено от Фулански бунтовници(Фулбе). Моля, изкажете молитва за Леа Шарибу, тийнейджърка, задържана от терористическата група Боко Харам от Февруари 2018, която отказва да изостави вярата си, дори това да коства свободата й, както и увеличаващият се брой други Християни, които биват задържани за откуп, особено в окръга Кадуна.

Надеждите за отслабване на гоненията в Еритрея след мирния й договор с Етиопия през 2018, угасват след масови арести на места като Асмара, особено около Деня на Независимостта. Арестите на Християни продължават и в Иран.

Затови ви молим да застанете с нас в молитва за мир, който да бъде с нашите преследвани братя и сестри тази Коледа – ние ще се молим за същото за вас и вашите семейства.

* Помолете Бог да защитава Своите хора когато те се събират да отпразнуват раждането на Исус през Коледния период.
* Помолете Бог да утеши затворниците заради вярата им и техните семейства, които са разделени тази Коледа.
* Благодарете на Бог за неизмеримо ценния Му дар към нас – Неговия син, Исус, и се молете Той да дава сила на Неговите хора и да ги благословя с мир. (Псалми 29;11)