Бени Хин и Джойс Майерс с чисти сметки

Бени Хин и Джойс Майерс с чисти сметки

13.02.2011 1 By Evangelsko.info

grassley

CNN, януари 2011 http://goo.gl/VYV9R

Бени Хин и Джойс Майерс, двама от най-влиятелните евангелизатори в света, бяха освободени от предварителното разследване на Американския сенат, съобщи новинарската агенция CNN.

Шест популярни американски проповедника попаднаха във фокуса на Финансовата комисия водена от републиканския сенатор от Айова, Чък Грейзли през ноември 2007г. И двете служения са съдействали напълно с властите, въпреки че Сенатът няма наложено подобно законови изискване спрямо религиозните организации в САЩ. Преди крайното заключение, приходна и данъчна документация на двете организации са бил под наблюдение в продължение на три години.

Според членовете на комисията, Тереза Патрик и Шон Бърнет: „Реформите които пастор Хин и Джойс Майерс са направили са за пример”. „Резултатите са лично удовлетворение за мен” каза за медиите сен. Грейзли.

Самият Бени Хин коментира резултатите в предаването си вчера с думите „Сенатът на САЩ декларира, че сметките ни са чисти.” Хин планира няколко евангелизации през пролетта, межди които мисионерско пътуване до Индия и изцелителна конференция в Южна Африка. Новината за двамата е добра, предвид планирането им посещение в България.