НИГЕРИЯ – Християни са убити при нападения над села

0

Тази неделя много християнски села в централна Нигерия бяха нападнати и голям брой хора бяха убити при нападения от заподозрените екстремисти от племето Фулани. Партньорите на Release разказват, че екстремистите са нападнали 20 села в областта с местно самоуправление Агату в щата Бенуе и са убили повече от 30 души. Мнозина са избягали в бежански лагер в съседния щат Коги. Междувременно в област Баркин Лади в щата Плато екстремистите са нападнали няколко села в Дороуа. Партньорите на Release съобщават, че нигерийската войска е отвърнала на нападението, но „не е проведено разследване, нито са извършени арести”. Призовавайки международната общност да се намеси, за да спре кръвопролитията, партньорите на Release казаха: „Докато нападенията на Боко Харам са концентрирани в североизточните щати, терористичните действия на Фулани се увеличават в централна Нигерия.” Молете се още сега за нашите братя и сестри в селата в централна Нигерия. Молете се властите и армията да предприемат решителни действия, за да прекратят тези нападения и да защитят уязвимите християнски общности.

Новини:

  • Молете се за адвоката от Пекин Гао Жишенг, който остава под домашен арест 10 месеца след като беше освободен от затвора. Той беше освободен през август, след като като излежа 3-годишна присъда в отдалечената провинция Ксинджянг за „подстрекателство към подкопаване на държавната власт”, но е останал под 24-часов надзор в дома на родителите на съпругата си. Благодарете на Бог, че здравето на Гао се подобрява, и продължавайте да се молите той да може отново да се събере със семейството си.
  • Молете се за оправдаването на пасторите от Южен Судан Майкъл Ят и Питър Йен Рийт, които са изправени пред съда в Хартум. Разглеждането на делото, насрочено за миналия четвъртък, беше отложено за 19.05., защото обвинителят не доведе свидетеля си. Двамата пастори бяха обвинени в редица престъпления, някои от които се наказват със смърт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.